Top
Rhone
Chateau Paul Blanc, Rouge
Chateau Paul Blanc, Rouge
Stevige rode wijn van 90% Syrah. Een jonge wijn die nu al erg lekker is en alleen nog maar beter wordt. Een goeie deal voor deze prijs. Dochter Nathalie heeft inmiddels de leiding overgenomen en ze zorgt dat de kwaliteit nog steeds stijgt. Daarnaast voedt ze ook nog eens vier kinderen op. Knap werk!
€ 13,25
Saint Jean du Barroux, La Source
Saint Jean du Barroux,  La Source
Wijnmaker Philippe Gimel was voorheen apotheker en heeft een geheel eigen idee over wijn maken. Hij werkt 100% biologisch en brengt de wijn pas op de markt wanneer deze op dronk is.

La Source is zijn basiswijn en wat voor een basiswijn. Een mooie neus met rode vruchten en iets van tabak. In de mond veel kruiden en specerijen. Een volle, soepele wijn die naar meer smaakt
€ 14,50
Domaine Faury l'Art Zélé
Domaine Faury l'Art Zélé
Lionel Faury heeft het domein in 2006 overgenomen van zijn vader en is een typisch voorbeeld van de nieuwe generatie. Hij heeft oenologie gestudeerd en stage gelopen in verschillende delen van de wereld. Bij hem gaat kwaliteit voor kwantiteit en dat proef je. De l'Art Zélé heeft een indrukwekkende neus en is kruidig en krachtig. Je proeft veel donker fruit en de wijn is opvallend soepel
€ 17,50
Saint Jean du Barroux l’Argile
Saint Jean du Barroux l’Argile
Prachtige wijn van Philippe Gimel die aan de voet van de Mont Ventoux zijn domein heeft en die 100% biologisch werkt.

Jaargang 2006 heeft geen beoordeling van Robert Parker gekregen maar 2007 wel; Maarliefst een score van 95/100. De prijs zal dus wel gaan stijgen maar de 2006 is nog voor een goede prijs te verkrijgen.

In de neus veel rood fruit en tabak. In de mond ook weer rood fruit, iets van boter en specerijen
€ 21,50
€ 20,75
Domaine du Colombier Crozes Hermitage Gaby Blanc
Domaine du Colombier Crozes Hermitage Gaby Blanc
Fraaie witte wijn uit de noordelijke Rhône van een domein dat 100% biologisch werkt.

In de neus bloemen en fruit maar ook flinke houttonen. In de mond geel fruit, amandel, bloemen en iets van boter. Mooie afdronk met frisse zuren.
€ 23,00
Domaine du Colombier Crozes Hermitage Gaby Rouge
Domaine du Colombier Crozes Hermitage Gaby Rouge
Beschrijving: Uitstekende Crozes Hermitage van een gerenommeerd domein.

Je proeft het mooie jaar. In de neus rood fruit en in de mond komt dat terug, samen met een pepertje. Mooie afdronk.
€ 23,75
Saint Jean du Barroux, La Pierre Noire
Saint Jean du Barroux,  La Pierre Noire
Wijnmaker Philippe Gimel was voorheen apotheker en heeft een geheel eigen idee over wijn maken. Hij werkt 100% biologisch en brengt de wijn pas op de markt wanneer deze op dronk is.

La Pierre Noire is zijn top cuvée. Een zeer krachtige, volle rode wijn met veel complexiteit. Lekker kruidig met zachte tannines. Genieten!
€ 33,25
La Nerthe Chateauneuf-du-Pape blanc (niet meer leverbaar)
La Nerthe Chateauneuf-du-Pape blanc
Prachtige witte Chateauneuf van een zeer gerenommeerd domein. Vooral bekend vanwege de rode variant maar probeert u ook eens deze witte topper.

In de neus bloemen en appel. In de mond veel fruit met een lichte kruidigheid en houttonen
€ 34,00
La Nerthe Chateauneuf-du-Pape rouge (niet meer leverbaar)
La Nerthe Chateauneuf-du-Pape rouge
Dit domein is één van de oudste en bekendste domeinen uit de Rhône. Het niveau is constant zeer hoog.

Deze heerlijke Chateauneuf bewijst dat weer eens. In de neus pruimen, kersen en iets dierlijks. In de mond kruiden, specerijen en leer en een fraaie afdronk
€ 34,50
Domaine Faury, Condrieu La Berne
Domaine Faury, Condrieu La Berne
Formidabele Condrieu, elegant met fraaie zuren. Lionel Faury heeft het domein in 2006 overgenomen van zijn vader en is een typisch voorbeeld van de nieuwe generatie. Hij heeft oenologie gestudeerd en stage gelopen in verschillende delen van de wereld. Bij hem gaat kwaliteit voor kwantiteit en dat proef je. Je proeft veel mooie zuren en rijpe citrusvruchten en de afdronk is fraai en lang. Abolute top!
€ 35,50
Domaine du Colombier, Hermitage
Domaine du Colombier, Hermitage
Klassieke hermitage van een gecertificeerd biologisch domein. Elegante maar krachtige wijn met veel mooi rood fruit en een klein pepertje. Verder mooie houttonen en een aangenaam zuurtje. Tot slot een lange afdronk waarin het fruit weer naar voren komt. Een mooie hermitage die jong al erg lekker is
€ 59,00