Top
Franse wijnen
Les Cailloux du Paradis, Etienne Courtois, Petit Coin de Sologne
Les Cailloux du Paradis, Etienne Courtois, Petit Coin de Sologne
Deze wijn is gemaakt door Etienne Courtois, de zoon van Claude Courtois, één van de grondleggers van de vins naturels in Frankrijk. De familie Courtois werkt biodynamisch, de druiven worden niet geperst en met de hand geplukt. De wijn wordt niet gefilterd en er wordt geen sulfiet toegevoegd. Dit is een mooe frisse Sauvingnon Blanc, veel citrusfruit en peer en geurend naar hooi. Een achte dorstlesser.
€ 19,50
Domaine Henri Milan, Le Papillon Rouge
Domaine Henri Milan, Le Papillon Rouge
Henri Milan is het "enfant terrible" van de Provence. Hij weigert zich aan de regels van de appellation te houden dus maakt hij "gewone" Vin de Pays. Maar wat voor wijn! Deze witte wijn is fris, fruitig en complex. Dit is een heerlijk frisse rode wijn, sprankelend op de tong en boordevol rood fruit.
€ 20,00
Domaine Douhairet Porcheret, Monthélie Rouge, cuvée Miss Armande (niet meer leverbaar)
Domaine Douhairet Porcheret, Monthélie Rouge, cuvée Miss Armande
Elegante en kruidige wijn van dit mooie domein. Een duidelijk voorbeeld van het mooie jaar 2015. Hij kan nog een jaartje liggen maar er valt nu ook al genoeg te genieten. Veel rood fruit in de neus en in de mond, kruidigheid en een lange afdronk.
€ 20,50
Domaine Douhairet Porcheret, Monthélie Blanc, cuvée Miss Armande (niet meer leverbaar)
Domaine Douhairet Porcheret, Monthélie Blanc, cuvée Miss Armande
Nieuw in het assortiment, deze prachtige witte Monthélie. Een wijn om van te watertanden, vol en zacht met een heerlijke frisheid. Hij lijkt erg op een Chassagne Montrachet maar heeft gelukkig niet die prijs. Een geweldige witte Bourgogne!
€ 20,50
Domaine Fresne Ducret, Champagne 1er Cru Les Nouveaux Explorateurs
Domaine Fresne Ducret, Champagne 1er Cru Les Nouveaux Explorateurs
Mooie, lichtvoetige champagne van een relatief jong domein. In de neus en in de mond vooral veel appel en peer. Uistekend als aperitief. Hele goeie prijs/kwaliteit voor een 1er Cru Champagne.
€ 22,25