Top
Bordeaux
Al sinds de oudheid heeft de druivenstok vormgegeven aan de landschappen van de Gironde, al naar gelang de aard van de bodem: grind, kalk of klei. Binnengekomen via de oceaan heeft de wijnstok zich eerst meester gemaakt van de oevers en de hellingen van de riviermonding en vervolgens van die van de rivieren de Garonne en de Dordogne.
Chateau La Marzelle, Saint Emilion Grand Cru Classé 2008 (niet meer leverbaar)
Chateau La Marzelle, Saint Emilion Grand Cru Classé 2008
Heerlijke, kruidige Saint Emilion die in de komende jaren alleen nog maar beter zal worden. Nadat het Belgische echtpaar Jean-Jacques et Jacqueline Sioen het domein in 1998 overnam is de kwaliteit flink gestegen met als hoogtepunt de fraaie jaargangen 2008 en 2009. In deze blend zit 80% Merlot wat zorgt voor een soepele en kruidige wijn. Een must voor de echte Bordeaux liefhebber.
€ 34,50
Chateau Lafon Rochet (4de Grand Cru classé)
Chateau Lafon Rochet (4de Grand Cru classé)
Mijn persoonlijke favoriet uit de Bordeaux is de Lafon-Rochet. Deze wijn uit het warme jaar 2003 is een mooi voorbeeld van hoe een goede St. Estèphe zou moeten smaken.

Mooie neus en een regelrechte smaaksensatie. Veel rood fruit in de smaak en iets van caramel en subtiele tonen van eikenhout
€ 43,50
Chateau la Marzelle, Saint Emilion Grand Cru Classé 2015
Chateau la Marzelle, Saint Emilion Grand Cru Classé 2015
Waarschijnlijk de beste jaargang ooit van Chateau La Marzelle. Geproefd van het vat in 2016 en toen al heel veel kracht en toch ook finesse. Hij moet nog even liggen maar over twee jaar is dit echt een grote wijn.
€ 47,50